23 Luty 2019 18:36:48
Zdjęcia użytkowników
Remo19 Molique
Ilosć albumów: 1736, Ilosć zdjęć: 6654


Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

tomek1405 [off] 20-02-2019 19:16
kamiroz, tak Silver

PrzemekR19 [off] 14-02-2019 19:30
kamiroz, stawiam że użytkownik SILVER

ipkis666 [off] 14-02-2019 18:51
Witam ponownie wszystkich ^^

Marko [off] 31-01-2019 22:39
A silnik wezmę z oryginała i włożę do mastera. Reflektorki poczekają na dodatnie temperatury bo nie lubię plastików demontować na chłodno.

Marko [off] 31-01-2019 22:37
instalacja nie ruszana wtyczki sie nie da odwrotne założyć wymyśliłem a potem se ze znajomych jaja robiłem nie potrafili zgadnąć co no ale ja bym też nie zgadł jak bym nie wiedział. W każdym razie następnym razem kupie slave za 20 PLN made in

Marko [off] 31-01-2019 22:34
jonowaty nie dobra wiadomość Pfft choć silniczek z centrala mastera już rozbierałem i to dwa razy bo raz jak poskładałem to odwrotnie włożyłem magnesy i jak zamykałem to u kierowcy się otwierał z 5 minut nad tym dumałem no bo k..a jak?

oriikriss [off] 30-01-2019 09:43
Hejka Grin

kamiroz [off] 26-01-2019 11:47
Kto trzyma swoje renówki koło elektrociepłowni we Wrocku? wiem, że dwie kiedyś stały z naklejką R19klub Wink

edzio [off] 26-01-2019 11:15
Alo alo

jonowaty [off] 24-01-2019 14:34
Marko, zacznij od zmiany silniczka regulacji na inny sprawny


Porządku pilnują
PROSZĘ PISAĆ JEDYNIE W SPRAWACH DOTYCZĄCYCH KLUBU I STRONY.
OD SPRAW TECHNICZNYCH JEST FORUM.

only - założyciel klubu
Playazka - główny administrator, UWAGA z nowych numerów gg nie dochodzą do mnie wiadomości!
mati_ - administrator
Krzychup - administrator
Szabelka - administrator
ANDI, ANDI - administrator, sprawy i problemy techniczne związane z obsługą forum

Nawigacja
Logowanie/Rejestracja


     ::   Przypomnij haslo :: Zarejestruj sie
Najbliższe spoty
Niestety... W najbliższym czasie, nigdzie sie nie spotykamy.
Zobacz temat
Renault19.pl » FORUM TECHNICZNE » Wyposażenie elektryczne
 Drukuj temat
problem z paleniem 
kellyq
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 15-12-2016 18:36
Awatar


Postów: 94

Data rejestracji: 15.05.2011 22:11
Skąd: lubelskie
Janów Lubelski

Cześć
Piszę bo mam problem z odpalaniem renaty. Jakiś rok temu zakupiłem akumulator, wszystko ładnie pięknie tylko że teraz alku zachowuje się jakby był padnięty na amen. Przy temp. 0 stopni na dworze pali jakby było -20 co najmniej. Wydaje mi się że gdzieś kable nie łączą. Napiszę coś o objawach.

1. Jak czasami nie wyłączę radia czy wiatraka od nawiewu to zapalając prawie za każdym razem potrafi zaśmierdzieć jakby kable się gdzieś smażyły. Nie potrafię jednak dojść skąd ta spalenizna.

2. Czasami stacyjka nie chce ruszyć jakby nie dostawała prądu, muszę wtedy szybko cofnąć kluczykiem na zero i jeszcze raz szybko i energicznie przekręcić.

3. Wspomniany wcześniej akumulator podczas odpalania jest jak padnięty.

Klemy na aku sprawdziłem i przeczyściłem, ładowanie jest prawidłowe, aku trzyma napięcie więc wydaje mi się że to gdzieś kable słabo łączą i przy odpalaniu z włączonymi odbiornikami iskrzą i się grzeją przez to ten smród. No i słabe połączenie to mniej prądu na rozruch i pewnie dlatego nie kręci za dobrze. Powie ktoś gdzie może być prawdopodobna usterka?

3dfuria.blogspot.com
www.motostat.pl/user_images/35566/icon1.png

Moje auto: Renault 19, Phase II, 1994r., diesel, F8Q 1.9dT (1870/90KM), hatchback 5d, 165000km
 
renault19.pl Administrator
Dodany dnia 15-12-2016 18:36
Awatar
Lesiu11
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 15-12-2016 18:50
Administrator Awatar

Klubowicz #0316

Postów: 4321

Data rejestracji: 08.12.2007 19:43
Skąd: dolnośląskie
Legnica

po pierwsze to pewnie masz słabą masę do silnika. Załóż nową masę tą co jest koło akumulatora i przykręcona do grodzi i ucha od wyciągania silnika, oraz tą co jest pod skrzynią biegów. Miedziane "paski" masowe są do kupienia w motoryzacyjnym

po drugie polecam wymienić stacyjkę

Moje auto: Turbodoładowany prom międzyplanetarny, benzyna+LPG, 16777215km
 
TermiFNFAL
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 17-12-2016 10:48
Awatar

Klubowicz #0503

Postów: 607

Data rejestracji: 17.06.2012 14:29
Skąd: dolnośląskie
Wrocław

Jak śmierdzi od nawiewu to zobacz czy nie wypala się kostka od panelu nawiewu

Moje auto: Clio 1,8 16V, benzyna, 270000km
 
kellyq
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 23-12-2016 10:20
Awatar


Postów: 94

Data rejestracji: 15.05.2011 22:11
Skąd: lubelskie
Janów Lubelski

oczyściłem te masy na grodzi i tą drugą i pomogło, dziękiGrin

3dfuria.blogspot.com
www.motostat.pl/user_images/35566/icon1.png

Moje auto: Renault 19, Phase II, 1994r., diesel, F8Q 1.9dT (1870/90KM), hatchback 5d, 165000km
 
renault19.pl Administrator
Awatar
Przejdź do forum: