23 Luty 2019 00:26:20
Zdjęcia użytkowników
mareczek mgabr
Ilosć albumów: 1736, Ilosć zdjęć: 6654


Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

tomek1405 [off] 20-02-2019 19:16
kamiroz, tak Silver

PrzemekR19 [off] 14-02-2019 19:30
kamiroz, stawiam że użytkownik SILVER

ipkis666 [off] 14-02-2019 18:51
Witam ponownie wszystkich ^^

Marko [off] 31-01-2019 22:39
A silnik wezmę z oryginała i włożę do mastera. Reflektorki poczekają na dodatnie temperatury bo nie lubię plastików demontować na chłodno.

Marko [off] 31-01-2019 22:37
instalacja nie ruszana wtyczki sie nie da odwrotne założyć wymyśliłem a potem se ze znajomych jaja robiłem nie potrafili zgadnąć co no ale ja bym też nie zgadł jak bym nie wiedział. W każdym razie następnym razem kupie slave za 20 PLN made in

Marko [off] 31-01-2019 22:34
jonowaty nie dobra wiadomość Pfft choć silniczek z centrala mastera już rozbierałem i to dwa razy bo raz jak poskładałem to odwrotnie włożyłem magnesy i jak zamykałem to u kierowcy się otwierał z 5 minut nad tym dumałem no bo k..a jak?

oriikriss [off] 30-01-2019 09:43
Hejka Grin

kamiroz [off] 26-01-2019 11:47
Kto trzyma swoje renówki koło elektrociepłowni we Wrocku? wiem, że dwie kiedyś stały z naklejką R19klub Wink

edzio [off] 26-01-2019 11:15
Alo alo

jonowaty [off] 24-01-2019 14:34
Marko, zacznij od zmiany silniczka regulacji na inny sprawny


Porządku pilnują
PROSZĘ PISAĆ JEDYNIE W SPRAWACH DOTYCZĄCYCH KLUBU I STRONY.
OD SPRAW TECHNICZNYCH JEST FORUM.

only - założyciel klubu
Playazka - główny administrator, UWAGA z nowych numerów gg nie dochodzą do mnie wiadomości!
mati_ - administrator
Krzychup - administrator
Szabelka - administrator
ANDI, ANDI - administrator, sprawy i problemy techniczne związane z obsługą forum

Nawigacja
Logowanie/Rejestracja


     ::   Przypomnij haslo :: Zarejestruj sie
Najbliższe spoty
Niestety... W najbliższym czasie, nigdzie sie nie spotykamy.
Zobacz temat
Renault19.pl » FORUM TECHNICZNE » Silniki F8Q (diesel)
 Drukuj temat
Silnik zapala na kilknaście obrotów i gaśnie 
123zbycho
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 10-01-2017 22:12
Awatar


Postów: 22

Data rejestracji: 01.05.2012 08:32
Skąd: małopolskie
Tuchów

Zamieniłem pompe Lucasa na bosch nr 1 465 536 781 , uzywka ma być dobra , chodziła przy silniku poprawnie twierdził sprzedawca.Podstawe zostawiłem od Lucasa i pasek rozrządu ten sam 151 zębów.Nowy filtr paliwa , przy odpowietrzaniu płynie czyste paliwo , jednak przy próbie rozruchu łapie na kilka obrotó równo wszystkie cylidry i gaśnie po czym znowu łapie tak co około pięć sekud jak kręce cały czas rozrusznikiem.Dodatkowo druga osobow pompowała jeszcze pliwo ręczną pompą zasilającą.
w załaczniku rar nagranie rozruchu.
Proszę o doradę
123zbycho dodał/a następującą plik:
recording_2017_1_10_20_40_12.rar [56.83kB / 149 Pobrane]
123zbycho dodał/a następującą grafikę:
pompa_bosch.jpg

Auto Renault 19 hatchback - 1.9 D (B/C53J - 706) 64KM 1992.04-1995.12.

Moje auto: Renault 19, Phase II, 1993r., diesel, F8Q 1.9d (1870/64KM), hatchback 5d, 250000km
 
renault19.pl Administrator
Dodany dnia 10-01-2017 22:12
Awatar
rasn
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 26-01-2017 12:57
Awatar


Postów: 6

Data rejestracji: 25.01.2017 10:35
Skąd: kujawsko-pomorskie
Solec Kujawski

Może nie masz alternatora dobrze napiętego? Sprawdź. Powodów takiego zachowania może być dziesiątki niestety.
 
perk3p
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 28-01-2017 18:06
Awatar


Postów: 28

Data rejestracji: 19.11.2016 15:00
Skąd: mazowieckie
Mińsk Mazowiecki

a przewody wtryskowe tez wymieniłeś
 
Przejdź do forum: